BEKKENBODEM IN CONTROL, momenteel alleen Video WhatsApp lessen! Bel of app mij voor individuele afspraken. 30€ per les.

 

Deze Bekkenbodem cursus is nuttig voor alle vrouwen van alle leeftijden. Oefenen om de bekkenbodem te ontdekken, leren ontspannen en aanspannen, snel reageren, zoals bij niezen, om urine binnen te houden, en voldoende kracht trainen om een sprongetje op te vangen. De bekkenbodem heeft invloed op de lichaamshouding en de ademhaling.  De ontlasting regelen is een onderdeel van de cursus. Bekkenbodemoefeningen kunnen helpen aambeien en scheurtjes te verminderen en de peristaltiek van de darm bevorderen. Gezonde bekkenbodemspieren, die goed kunnen ontspannen en aanspannen geven meer kans op een goede beleving van seksualiteit.

Kortom het is een hele belangrijke spiergroep!

3 lessen van 90 minuten, waarin de bekkenbodem wordt uitgelegd, geoefend en opdrachtjes worden meegegeven om thuis, in de context van het dagelijks bewegen, het geleerde toe te passen. Een voorbeeld is het toiletgedrag bewust worden en waar nodig veranderen. Er is altijd ruimte voor vragen via mail of app buiten de lessen om. Zo is het ook mogelijk een extra individuele afspraak te maken.

De thema’s:

les 1: plassen en urine ophouden.

les 2: stoelgang oefeningen.

les 3: seksualiteit en ontspanning.

 

  Cursus kosten:  €75,-   

 

CURSUSop afspraak, aan de Bunnemaheerd 122, 9737RG in Groningen.

Schrijf je in, er is ruimte voor 4 personen per groep. Je kunt ook zelf een groepje vormen. en in overleg de tijden afspreken. Afspraken zijn op alle dagen mogelijk! In de loop van het jaar geef ik opfris lessen van 2 uur voor €20.