Zwanger & Werk #3 – Fulltime of parttime

Vandaag werd ik er mee wakker; “hoe moet dat nou met al die ambitieuze vrouwen die zwanger worden en fulltime of parttime werken?

  1. Gewoon doorgaan en maar zien hoe het uitpakt?
  2. Minder gaan werken, in de zwangerschap al?
  3. Stoppen met werken en later ander werk zoeken?

Optie 1 komt in mijn werkomgeving het meest voor. Vaak betekent dit doorwerken tot een maand vóór de uitgerekende datum om zoveel mogelijk verlof na de bevalling te sparen, waarbij dan nog de opgespaarde vakantiedagen komen. Er wordt wat gecalculeerd hoor! En speelt de toekomstige vader ook een rol?

Optie 2 komt vaak aan de orde als de zwangerschap problemen geeft. Dan bedoel ik hier: vermoeidheid, misselijkheid, beginnende rug/bekkenklachten en stress. Stress door: Het gevoel te falen, het gepieker over de aanpassing die nodig is, de leidinggevende die ontevreden is, argwanende collega’s? Het is niet allemaal kommer en kwel maar dit kom ik vaak tegen bij mijn zwangere clientèle met bekkenklachten. Een begripvolle verloskundige en bedrijfsarts kunnen wat druk wegnemen, het blijft een zware dobber om door de klachten verplicht minder te gaan werken.

Optie 3 stoppen met buitenshuis werken, was nog geen 50 jaar geleden vrij normaal in Nederland. Nu is dit alleen nog voorstelbaar bij gevaarlijk of lichamelijk zwaar werk. De tijden zijn veranderd en ook als geld geen rol speelt wil de vrouw haar vak blijven uitoefenen naast het moederschap. De hele maatschappij is er op gericht dat man en vrouw meedoen in het arbeidsproces naast het opvoeden van kinderen.

Wat vinden de toekomstige vaders hier van? Wordt er gepraat over deze opties? Wordt er een taakverdeling gemaakt? En bedenk eens wat er nog bij komt als de werkvloer mee gaat spreken:

Optie 1: Fijn, deze vrouw is zwanger maar je merkt er nu nog niets van. Over een paar maanden moeten we vervanging voor haar zoeken en zal ze hopelijk de energie nog hebben om haar werk over te dragen.
Optie 2: Oei, we hebben nu een werknemer die verminderd belastbaar is. Hoe lossen we dit op
Optie 3: Ach we raken een gerespecteerde werkneemster kwijt. We gaan op zoek naar een vervanger.

Je ziet dat alle drie opties een actie vereist. Kortom zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis voor werknemer en werkgever. En dan heb ik het nu alleen nog over de eerste fase en moet de verlofperiode en het weer terugkomen en opbouwen daarna ook nog aandacht hebben. Ligt er een draaiboek klaar?

Comments are closed.