Zwanger & werk #7 – Bewuste beslissingen

Bewust beslissen hoe je met werk en zwangerschap omgaat, vandaag deel ik een mooi voorbeeld.

Ze is nog geen 20 weken zwanger en moeder van een peuter. Wij kennen elkaar van ruim twee jaar geleden en nu komt ze bij mij met een goed ontworpen plan voor haar werk in deze tweede zwangerschap. Ze is in gesprek gegaan met haar team, ze werkt op de spoedeisende hulp en er zijn al belangrijke aanpassingen gedaan. Patiënt contact is er niet meer en de komende maanden zal ze administratief werk doen.

Ze straalt vertrouwen uit. Deze keer ga ik het beter doen, ga ik niet te lang door, vertelt ze! Minder last krijgen en meer ontspanning, dat is haar doel deze zwangerschap. Aangepast werk, in dit geval zittend, is niet altijd gemakkelijk. Zij is dit niet gewend. En lang zitten is óók belastend. Ze komt mij om raad vragen.

Tip 1. We bedenken samen zit variaties en oefeningen voor op de werkvloer en voor thuis. Als ik haar twee weken later weer zie heeft ze de zit bal weer opgepompt en mee naar het werk genomen. Ze wisselt af: bureaustoel…. zit bal…..lopen….. liggen….oefeningetjes.

Tip 2. Kleine onzichtbare bekkenoefeningen zijn goed voor het activeren van de diepe bekkenspieren. Houding aanpassen is noodzakelijk. Ontspan- en ademoefeningen kunnen gemakkelijk op het werk worden gedaan. Nu en dan blijft ze een dagje thuis om uit te rusten en vooral meer te kunnen liggen.

Tip 3. Weer een maand verder blijkt de bal nu thuis zijn dienst te doen. De flexibele werkplek vraagt om een nieuw zit hulpmiddel: het balkussen. Deze kan overal mee naar toe. Zo coach ik haar in deze zwangerschap om de twee á drie weken en dat werkt goed. Wat mij vooral zo aanspreekt bij haar is het vertrouwen dat het op deze manier goed komt.

Ik kan meedenken en dit helpt bij dat vertrouwen, de bewuste beslissing om het op deze manier aan te pakken, die heeft zij zelf gemaakt!

Ook als werkgever heb je er baat bij dat deze fases soepel verlopen, wellicht kun je stimuleren bij het maken van bewuste beslissingen en het er niet op aan laten komen.

Comments are closed.